Jadłospis

Menu 21-25.05

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, miód, płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, sałatka owocowa

Obiad Pomidorowa z makaronem, Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza , Kapusta czerwona, Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek: – jogurt owocowy, biszkopty

           Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, serek topiony z szynką,  pasta jajeczna, pomidor, szczypiorek, herbata/kakao, warzywa do chrupania

Obiad- Krem z kalafiora i brokułu z grzankami pszennymi, Filet z kurczaka panierowany

Ziemniaczki, Surówka z młodej kapusty, Kompot jabłkowy (nat. bez  cukrów)

Podwieczorek– drożdżówka, sok Kubuś chrupki kukurydziane

             Środa:

Śniadanie– pieczywo, masło, ser żółty, szynka gotowana, pomidor, sałata, herbata/kawa z mlekiem, herbata, owoce jogurt nat. z musem agrestowym

Obiad– Koperkowa z ziemniaczkami, Risotto z Indyka z warzywami podlane rosołkiem

(Udziec Indycz się, cebulka, groszek, marchewka, fasolka szparagowa, por, kukurydza)

Kompot jabłkowy(nat. bez cukrów)

Podwieczorek– galaretka, serek waniliowy

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo masło,dżem, twaróg wiosenny , ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, herbata /kawa z mlekiem, serek owocowy

Obiad– Rosół z makronem i świeżą natką pietruszki, Filet z miruny panierowany

Ziemniaczki, Mizeria z ogórków świeżych z koperkiem

Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– ciasto jogurtowe, owoce

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo,  masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, ketchup, herbatax cytryną , sok Kubuś ,chrupki kukurydziane

Obiad- Barszcz biały z ziemniaczkami

Pierogi Ruskie z  cebulką, Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– owoce, wafle ryżowe z miodem