Jadłospis

Menu 13-16.11

 

 

          Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, dżem, płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata, serek owocowy

Obiad- Kapuśniaczek z ziemniaczkami i kiełbaską

Paruchy z musem Truskawkowo-Malinowym

Jabłka

Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczork- Jabłka, pieczywo wasa z serkiem topionym

          Środa:

 

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata/ kakao, herbata, sałatka owocowa

Obiad- Krupnik z kaszą mazurską, Filet z kurczaka panierowany

Ziemniaczki, Marchewka tarta z jabłkiem, Kompot jabłkowy (naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– jogurt, biszkopty

 

 

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, mleko, pasta z tuńczyka i twarożku, szczypiorek, ogórek ,  herbata, jogurt nat. z musem brzoskwiniowym

Obiad– Ogórkowa z Ryżem, Sznycelek wieprzowy, Ziemniaczki

Buraczki zasmażane, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- ciasto ucierane, owoce

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo masło, szynka gotowana, ser żółty, pomidor, szczypiorek, herbata/ kawa z mlekiem,

Obiad– Barszcz biały z jajkiem na t

wardo , Kopytka z masełkiem

Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– banany , wafelek  ryżowy z miodem