Jadłospis

Menu 11-15.02

            Poniedziałek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, miód, mleko, chrupki  kukurydziane
i czekoladowe, herbata,  sałatka owocowa

Obiad- Zupa kalafiorowa z Makaronem, Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza

Ogórek Kwaszony, kompot wieloowocowy

 Podwieczorek: jogurt owocowy, pieczywo wasa z serkiem topionym

 

Wtorek:

 

Śniadanie: -pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ser żółty, pomidor, szczypiorek herbata/kakao, herbata, warzywo do chrupania

Obiad- Szczawiowa z ryżem, Kotlet z Indyka w piecu pieczone z brokułem, i świeżym koperkiem, Ziemniaczki, Marchewka Tarta z jabłkiem, Kompot jabłkowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek–  owoce, biszkopty

 

Środa:

Śniadanie– pieczywo ,masło, serek wiejski z rzodkiewką, ogórek, herbata/kawa z mlekiem, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi

Obiad – Krupnik z kaszą jęczmienna, kotlety de-vollaie / filet z kurczaka panierowany na życzenie, Ziemniaczki, Kapusta Pekińska, kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- galaretka, wafelek ryżowy z dżemem

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, pasta z twarogu i makreli, pomidor, szczypiorek, herbata/kakao, serek owocowy

Obiad– Zupa Pomidorowa z Makaronem,Risotto z indyka z warzywami( groszek marchewka, kukurydza, fasola czerwona), Kompot jabłkowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek–  ciasto drożdżowe z jabłkiem, owoce

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, jajko, papryka,  rzodkiewka , szczypiorek, herbata/ kawa z mlekiem, jogurt naturalny z musem owocowym

Obiad– Barszcz czerwony z ziemniaczkami zabielany, Kopytka z masełkiem
Jabłka, Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– mini serniczek na biszkopcie z brzoskwinią , owoce