Jadłospis

Menu 16-20.07

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, miód, płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, owoce

Obiad – Żurek z kiełbaską i ziemniaczkami, Paruchy z świeżymy malinami i jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek: – pudding czekoladowy

           Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, pasta z  twarożku, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek,  herbata/kakao, kiełbasa krakowska, warzywa do chrupania

Obiad-Krem z brokułów z grzankami pszennymi, Duszone medaliony drobiowe sute

Ziemniaczki,Surówka z kapusty z sosem vigratte

Kompot jabłkowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– drożdżówka, serek owocowy

             Środa:

Śniadanie– pieczywo, masło, ser żółty, szynka gotowana, pomidor, sałata, herbata/kawa z mlekiem, herbata, owoce

Obiad-Koperkowa z ziemniaczkami, Risotto z grillowanym kurczakiem i warzywami

(Filet z kurczaka, ryż, marchewka, groszek, fasola szparagowa, fasola czerwona, marchewka), Kompot jabłkowy(nat. bez cukrów)

Podwieczorek-jogurt owocowy, biszkopty

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo masło, pasta jajeczna, kielbasa krakowska,  ogórek, szczypiorek,  herbata /kawa z mlekiem, jogurt nat. z owocami

Obiad– Pomidorowa z makaronem, Filet z miruny panierowany

Ziemniaczki, Marchewka tarta z Jabłkiem, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek–  andrut z masa kajmakową, owoce

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo,  masło, parówki drobiowe, ketchup, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata/ kawa z mlekiem, sałatka  owocowa

Obiad- Barszcz czerwony z ziemniaczkami, Naleśniki z serem białym

Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– banany, chrupki kukurydziane