Jadłospis

Menu 15-19.10

Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane , masło, serek topiony, pomidor, mleko, chrupki  kukurydziane
i czekoladowe , herbata, owoce

Obiad- Zupa ziemniaczana, Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza

Ogórek Kwaszony, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek: jogurt truskawkowy, wafelek ryżowy z dżemem

 

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, serek almette, szynka gotowana, ogórek, papryka, herbata/ kawa z mlekiem, jogurt naturalny z owocami

Obiad – Szczawiowa z ryżem , Kotlet z Indyka w piecu pieczone z brokułem, i świeżym koperkiem, Ziemniaczki, Marchewka Tarta z jabłkiem

Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– drożdżowka z serem, owoce

 

Środa:

Śniadanie– pieczywo, masło, pasta jajeczna, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, ogórek, szczypiorek, herbata/kawa z mlekiem, owoce

Obiad– Krupnik z kaszą jęczmienna, Filet z kurczak panierowany, Ziemniaczki

Kapusta Pekińska, Kompot truskawkowy(naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek- galaretka owocowa, serek owocowy

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, ser żółty, szynka drobiowa, sałata, pomidor, herbata/ kakao, warzywa do chrupania

Obiad- Zupa Jarzynowa z makaronem i świeża natką pietruszki, Gołąbki krakowskie
z kapustą włoską i sosem pomidorowym,
Ziemniaczki z koperkiem

Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- Ciasto jogurtowe, owoce

 

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, ketchup, herbata
z cytryną, sałatka owocowa

Obiad- Barszcz czerwony z ziemniaczkami zabielany, Pierogi z serem na słodko i masełkiem, Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– banany, pieczywo ryżowe z dżemem