Jadłospis

Menu 14-18.01

Poniedziałek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, miód, mleko, chrupki  kukurydziane
i czekoladowe, herbata,  sałatka owocowa

Obiad- Zupa ziemniaczana , Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza

Surówka z kapusty kwaszonej

Podwieczorek: jogurt owocowy, pieczywo wasa z serkiem topionym

 

          Wtorek:

 

Śniadanie: -pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ser żółty, pomidor, szczypiorek herbata/kakao, herbata, warzywo do chrupania

Obiad – Szczawiowa z ryżem , Udziec drobiowy z cebulką, Ziemniaczki, Marchewka gotowana z groszkiem, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– sok Kubuś, kruche ciasteczka  , owoce

 

             Środa:

Śniadanie– pieczywo ,masło, serek wiejski z rzodkiewką, ogórek, herbata/kawa z mlekiem, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi

Obiad – Krupnik z kaszą jęczmienna, Filet z kurczak panierowany, Ziemniaczki, Kapusta Pekińska, Kompot wieliowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- galaretka, wafelek ryżowy z powidłami śliwkowymi

 

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, pasta z twarogu i tuńczyka, pomidor, szczypiorek, herbata/kakao, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi

Obiad– Zupa Jarzynowa z makaronem i świeża natką pietruszki

Gołąbki krakowskie z kapustą włoską i sosem pomidorowym, Ogórek kwaszony,Ziemniaczki z koperkiem, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek–  ciasto czekoladowo- piernikowe, owoce

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, jajko ogórek, rzodkiewka , szczypiorek, herbata/ kawa z mlekiem, serek owocowy

Obiad– Barszcz czerwony z ziemniaczkami zabielany, Kopytka z masełkiem

Jabłka, Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek-jabłka, biszkopty