Menu 19- 23.06

Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane, masło, pasztet drobiowy, ogórek kiszony szczypiorek, herbata, kawa z mlekiem, owoce

Obiad Grochowa ala wojskowa z mini jaśkiem z ziemniaczkami i kiełbasą

(Jasiek karłowy, marchewka, seler, kiełbasa), Makaron z świeżymi truskawkami

Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek: – Galaretka owocowa, wafle kukurydziane z miodem

 

          Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, serek łososiowy, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, sałata, herbata/ kakao, warzywo do chrupania

Obiad – Krem brokułów z grzankami pszennymi (Brokuły, wywar warzywny, pieczywo pszenne), Filet z kurczaka panierowany, (filet z kurczaka, bułka tarta, mąka, jajko)

Ziemniaczki, Kapusta młoda, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek– drożdżówka, owoce

 

             Środa:

Śniadanie– pieczywo ,masło, pasta z tuńczykiem i twarogiem, rzodkiewka, ogórek, herbata/kawa z mlekiem, owoce

Obiad – Rosół z makaronem i świeżą natką pietruszki, (wywar mięsny, marchewka, pietruszka, seler, por) Zrazy wieprzowe w sosie pomidorowym (udziec wieprzowy, cebulka) Ziemniaczki, Marchewka gotowana z groszkiem, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek- jogurt owocowy, pieczywo wasa

 

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, serek topiony, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek , herbata, kakao, sałatka owocowa

Obiad– Kalafiorowa z makaronem i świeżym koperkiem,(Kalafior, fasolka szparagowa, marchewka, seler, pietruszka, koperek) Duszone mięso z udka z kurczaka w sosie własnym, (udziec drobiowy, cebulka, mąka), Ryż paraboliczny, Surówka z selera

z jogurtem, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– Ciasto Biszkoptowe, serek owocowy

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo masło, parówki drobiowe, ketchup , ogórek świeży, herbata
z cytryną, jogurt naturalny z owocami

Obiad– Krupnik (Kasza jęczmienna, Marchewka, pietruszka, cebula), Filet z mintaja panierowany,(mąka, jajka, jabłko, cukier), Ziemniaczki, Mizeria z jogurtem naturalnym, Kompot wieloowocowy

Podwieczorek– Owoce,  serek waniliowy

Comments are closed.

hide totop