Menu 16-20.10

Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane ,masło, ser topiony, szynka gotowana, ogórek kiszony, rzodkiewka herbata/ kawa z mlekiem, owoce

Obiad- Zupa ziemniaczana z kiełbaską, (ziemniaczki, mięsno warzywny, ziemniaki, marchewka, seler, kiełbasą toruńska), Paruchy z musem malinowo- truskawkowym

 Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek: – galaretka owocowa, pieczywo wasa z miodem

 

          Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, dżem, mleko, chrupki  kukurydziane
i czekoladowe, herbata, jogurt nat z owocami

Obiad- Krem z porów i kukurydzy z grzankami pszennymi, (Kura rosołowa, marchewka, seler, por, brokuły), Duszone medaliony wieprzowe w sosie cebulowym z bulionem drobiowym, (mięso z szynki wieprzowej , bułka tarta, jajko, mąka), Ziemniaczki

Surówka z selera z Jogurtem naturalnym, Kompot jabłkowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– Drożdżówka, owoce

 

             Środa:

Śniadanie– pieczywo, masło, pasta z twarogu, rzodkiewka, ogórek, herbata/kawa z mlekiem, warzywa do chrupania ( marchew , kalarepka), jabłko

Obiad – Ogórkowa z ziemniaczkami, (koper włoski, marchewka, seler, pietruszka, śmietana kremowa,), Rissotto z grillowanym kurczakiem i warzywami (Filet z kurczaka, ryż marchewka, groszek , fasola szparagowa, fasola czerwona, marchewka)

Kompot truskawkowy(naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek- jogurt owocowy, biszkopty

 

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, serek typu almette, szynka drobiowa, sałata, ogórek, herbata/ kakao, jogurt nat. z musem brzoskwiniowym

Obiad– Pomidorowa z makaronem, (Koncentrat Pomidorowy, kura rosołowa, marchewka, seler, pietruszka, por, cebulka), Filet z miruny panierowan, (Miruna, bułka tarta, jajko)

Ziemniaczki, Buraczki zasmażane, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- Andrut z masą kajmakowa, owoce

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, ketchup, herbata z cytryną, sałatka owocowa

Obiad– Zurek z szynką wieprzową i warzywami, (żurek, Marchewka, szynka wieprzowa, pietruszka, cebula), Kluseczki Leniwe, (Mąka, jajka, twaróg, masełko), Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– jabłka, serek owocowy

Comments are closed.

hide totop