Menu 16-18.08

 

            Środa:

Śniadanie– pieczywo ,masło, pasta jajeczna, pasztecik drobiowy, ogórek kiszony,  szczypiorek, herbata/kakao, serek owocowy

Obiad – Pomidorowa z Makaronem (koncentrat pomidorowy ,wywar mięsno warzywny, śmietana), Gulasz wieprzowy z jarzynami gotowanymi, Kasza jęczmienna

Podwieczorek–  owoce, wafle ryżowe z miodem

            Czwartek:

Śniadanie– pieczywo masło, dżem brzoskwiniowy, płatki kukurydziane, mleko, herbata, warzywa do chrupania

Obiad– Ogórkowa z ryżem i świeżym koperkiem, (Ogórki kwaszone, marchewka, pietruszka, seler, koperek, śmietana), Sznycel wieprzowy, (udziec wieprzowy, bułka, cebula), Buraczki zasmażane, Ziemniaczki

Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– Mini chałeczka z kruszonką, owoce

 

 

            Piątek:

Śniadanie– pieczywo, masło, ser żółty, szynka drobiowa, pomidor, sałata,  herbata z cytryną / kawa z mlekiem, owoce

Obiad– Grochowa z kiełbasą śląska

(Groch, marchewka, pietruszka, seler, ziemniaczki, natka pietruszki, kiełbasa śląsk )

Naleśniki z serem białym, kompot wieloowocowy

Podwieczorek– Jogurt owocowy, kanapka z masłem i dżemem

Comments are closed.

hide totop