Jadłospis

Menu 13-17.05

            Poniedziałek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, miód, mleko, chrupki  kukurydziane
i czekoladowe, herbata,  sałatka owocowa

Obiad- Zupa ziemniaczana , Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza

Ogórek Kwaszony, kompot wieloowocowy ( nat. bez dodatku cukru)

Podwieczorek: jogurt owocowy, pieczywo wasa z serkiem topionym

 

Wtorek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane, masło, szynka gotowana, ser almette łososiowy, rzodkiewka, sałata herbata/kakao, herbata, warzywo do chrupania

Obiad – Szczawiowa z ryżem, Kotlet z Indyka w piecu pieczone z brokułem, z sosem koperkowym, Makaron Kokardki, Surówka z Kapusty czerwonejKompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– jabłka, biszkopty

 

Środa:

Śniadanie– pieczywo ,masło, serek wiejski z rzodkiewką, ogórek, herbata/kawa z mlekiem, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi

Obiad – Krupnik z kaszą jęczmienna, Filet z kurczak panierowany

Ziemniaczki, Brokułu gotowane na parze z masełkiem i marchewką i kukurydzą

Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- owoce, wafelek ryżowy z dżemem

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło, pasta z twarogu i tuńczyka, pomidor, szczypiorek, herbata/kakao, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi

Obiad– Zupa Jarzynowa z makaronem i świeża natką pietruszki, Gołąbki krakowskie z kapustą włoską i sosem pomidorowy, Surówka z Kalarepy, Ziemniaki

Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek– ciasto jogurtowe, serek owocowy

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo, masło, kiełbasa krakowska podsuszana, jajko ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata/ kawa z mlekiem, serek owocowy

Obiad– Barszcz czerwony czysty z jajkiem na twardo

Makaron z serkiem białym i masełkiem, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek– galaretka, chrupki kukurydziane