Jadłospis

Menu 8-12.07

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, miód, płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, serek owocowy

Obiad – Zupa ziemniaczana, Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza, Ogórek świeży słupki  ,
Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek: – jogurt owocowy ho, ho, owoce

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, pasta z  twarożku, rzodkiewka, szczypiorek, ogórek,  herbata/kakao, warzywa do chrupania

Obiad- Krem z pomidorów czysty z ryżem, Kotlet z Indyka w piecu pieczony z sosem koperkowym, Makaron Kokardki, Sałatka z buraczków młodych
Kompot jabłkowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– drożdżówka z kruszonką, owoce

Środa:

Śniadanie– pieczywo, masło, ser żółty, szynka gotowana, pomidor, sałata, herbata/kawa
z mlekiem, herbata, jogurt nat. z musem owocowym i płatkami owsianymi

Obiad– Rosół z kaszą manną, Filet z Mintaja panierowany, Ziemniaczki
Sałata zielona z śmietanką, Kompot jabłkowy(nat. bez cukrów)

Podwieczorek– jabłka,  pieczywo wasa  dżemem

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo masło, pasta jajeczna, kiełbasa krakowska,  ogórek, papryka,  herbata /kawa z mlekiem, jogurt nat z owocami

Obiad– Zupa Jarzynowa z makaronem i świeża natką pietruszki,
Gołąbki krakowskie z kapustą włoską i sosem pomidorowym, Surówka z Kalarepy , Ziemniaki
Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– Andrut z masą kajmakową, owoce

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo,  masło, parówki drobiowe, ketchup, ogórek kiszony, herbata z cytryną , sałatka  owocowa

Obiad- Grochowa z ziemniaczkami i kiełbaską
Makaron z serkiem białym i masełkiem
Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– galaretka, wafle ryżowe z dżemem