Jadłospis

        

Menu 04-08. 11

Poniedziałek:
Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, szczypiorek mleko, chrupki kukurydziane/ owsianka, herbata owocowa, warzywo do chrupania ( marchew, papryka)
Obiad- Krem z papryki, pomidorów ,cebulki z ziemniaczkami, Pierś z Indyka w sosie brokułowym na śmietance kremowej, Surówka z Kwaszonej Kapusty
Makaron kokardki, Kompot wieloowocowy bez cukru
Podwieczorek: jogurt owocowy/ jabłko, wafle ryżowe z miodem

 

Wtorek:
Śniadanie: -pieczywo mieszane, masło, serek śmietankowy almette, pasta jajeczna , rzodkiewka , ogórek, herbata owocowa/kakao, sałatka owocowa
Obiad- Ogórkowa z ryżem, Polędwiczki z kurczaka w cieście z sosem jogurtow-ketchupowym, Ziemniaczki , Surówka z kalarepy, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek- owoce, pieczywo chrupkie żytnie z serkiem topionym

 

Środa:
Śniadanie- pieczywo ,masło, szynka wiejska, ogórek, salata, herbata owocowa/kawa z mlekiem, jogurt nat. z owocami i płatkami owsianymi
Obiad – Rosół z grysikiem, Rumsztyk soute w sosie pieczeniowym,Kasza Pęczak, Buraczki tarte z chrzanem, Kompot z owoców mieszanych (Nat. bez dodatku cukru)
Podwieczorek- Kasza kuskus z brzoskwinią i ziarnami słonecznika i rodzynkami, chrupki kukurydzine

 

Czwartek:
Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, owsianka na mleku, twarożek z ogórkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem herbata z cytryną , warzywa do chrupania ( marchew, kalarepka)
Obiad- Zupa ziemniaczana , Makaron z sosem bollonese, serem żółtym i świeżą rukolą, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek- Ciasto Drożdżowe z brzoskwiniami, owoce

Piątek:
Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, pomidor, papryka, , herbata owocowa , jogurt nat. z owocami i musli
Obiad- Zupa Jarzynowa z świeżym koperkiem , Filet z Mintaja panierowany
Ziemniaczki, Sałata zielona z szczypiorkiem i śmietaną, Kompot wieloowocowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek- banany, biszkopty