Jadłospis

Menu 30.09-04.10

Poniedziałek:
Śniadanie: -pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty, płatki kukurydziane, herbata owocowa bez cukru, mleko, owoce
Obiad- Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, Klopsy w sosie koperkowym
Ryż Paraboliczny, Ogórek Kwaszony, Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)
Podwieczorek: – jogurt owocowy z Müsli, biszkopty

Wtorek:
Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, serek topiony, szynka drobiowa, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa bez cukru/kakao, jogurt nat z owocami
Obiad-Krupnik z kaszą mazurską, Kotlecik drobiowy
Ziemniaczki , Kapusta gotowana, Kompot jabłkowy (nat. bez cukrów)
Podwieczorek- drożdzówka z serem/ owoce, wafelek ryżowy

Środa:
Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, ser typu almette z łososiem, jajko, pomidor, ogórek kiszony, herbata malinowa z cytyną bez cukru/kawa z mlekiem, warzywa do chrupania ( marchew , kalarepka)
Obiad- Krem z pora z makaronem, Kaszotto drobiowe z warzywami
Kompot jabłkowy (nat. bez cukrów)
Podwieczorek- gruszki, pieczywo typu wasa graham z miodem

Czwartek:
Śniadanie- pieczywo wieloziarniste, masło, pasta twarogowa z tuńczyka , ogórek, papryka czerwona, szczypiorek, herbata owocowa bez cukru /kawa z mlekiem, sałatka owocowa
Obiad- Kalafiorowa z Ryżem i świeżym koperkiem , Sznycel wieprzowy
Ziemniaczki, Sałatka z buraczków ,
Ziemniaki, Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)
Podwieczorek- ciasto drożdżowe ze śliwkami , owoce

Piątek:
Śniadanie- pieczywo wieloziarniste, masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, herbata owocowa bez cukru/ kawa z mlekiem, owoce
Obiad- Barszcz biały z ziemniaczkami, Kopytka z masełkiem i cukrem
Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)
Podwieczorek- owoce, wafle ryżowe z serkiem śmietankowym