Jadłospis

Menu 11-15.03

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, ser topiony,  płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, owoce

Obiad- Zupa ziemniaczana, Gulasz z szynki wieprzowej, Kasza, Ogórek Kwaszony

Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek: – jogurt owocowy, biszkopty

 

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, serek wiosenny ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata/kakao, warzywko do chrupania ( marchew, kalarepa)

Obiad- Szczawiowa z ryżem, Kotlet z Indyka w piecu pieczone z brokułem, z sosem koperkowym, Makaron Kokardki, Surówka z Kapusty czerwonej

Kompot jabłkowy (nat. bez  cukrów)

Podwieczorek-  jabłko, maca

 

Środa:

Śniadanie- pieczywo, masło, ser żółty, kiełbasa krakowska podsuszana, pomidor, sałata, herbata/kawa z mlekiem, herbata, jogurt nat. z musem owocowym

Obiad- Krupnik z kaszą jęczmienna, Filet z kurczak panierowany, Ziemniaczki

Brokułu gotowane na parze z masełkiem i marchewką i kukurydzą

Kompot jabłkowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek- galaretka, pieczywu wasa z powidłami śliwkowymi

 

Czwartek:

Śniadanie- pieczywo masło, pasta rybna , ogórek kiszony, szczypiorek, herbata /kawa z mlekiem, sałatka owocowa

Obiad- Zupa Jarzynowa z makaronem i świeża natką pietruszki, Gołąbki krakowskie z kapustą włoską i sosem pomidorowym, Surówka z Selera, Ziemniaki

Ciasto Jogurtowe, Kompot wieloowocowy(nat. bez  cukrów)

Podwieczorek- ciasto jogurtowe, serek owocowy

 

Piątek:

Śniadanie- pieczywo,  masło, szynka gotowana, jako ogórek, papryka, herbata/ kawa z mlekiem, owoce

Obiad- Barszcz czerwony z ziemniaczkami zabielany, Racuchy z jabłuszek z jogurtem typ. Greckiego, Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- banany, chrupki kukurydziane