Jadłospis

Menu 15-19.04

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, ser topiony kremowy,  płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, banany

Obiad- Koperkowa z ziemniaczkami, Pierś z Indyka w sosie brokułowym na śmietance kremowej, Surówka z marchewki i jabłka, Makaron kokardki, Kompot wieloowocowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek: – jogurt owocowy, biszkopty

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, szynka gotowana, pomidor, rzodkiewka, herbata/kakao, warzywko do chrupania – marchew, papryka czerwona

Obiad- Kalafiorowa z ryżem, Medalion drobiowy Panierowany, Ziemniaczki

Surówka Colesław, Kompot jabłkowy (nat. bez  cukrów)

Podwieczorek- banany, pieczywo wasa z serkiem waniliowym

Środa:

Śniadanie- pieczywo, masło, past jajeczna, rzodkiewka, sałata, herbata/kawa z mlekiem, herbata, jogurt nat. z musem owocowym

Obiad- Rosół z Makaronem, Schab pieczony w sosie własnym, Kasza Pęczak

Buraczki tarte z chrzanem, Kompot porzeczkowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek-  chałka, jabłka

            Czwartek:

Śniadanie- pieczywo masło, pasta twarogowa z , ogórkiem, szczypiorek, herbata /kawa z mlekiem, sałatka owocowa

Obiad- Barszcz Biały z ziemniaczkami, Łazanki z kapustką i kiełbaską , Kompot wieloowocowy(nat. bez  cukrów)

Podwieczorek- andrut z nmasa kajmakową, jabłka

 

Piątek:

Śniadanie- pieczywo,  masło, ser  żołty, dżem , papryka, ogórek świeży, herbata/ kawa z mlekiem, owoce

Obiad- Pomidorowa z makaronem, Filet z Mintaja panierowany

Ziemniaczki, Surówka z kapusty Pekińskiej

Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- owoce, chrupki kukurydziane