Jadłospis

     

Menu 09-13.12

Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane ,masło,dżem, owsianka  płatki kukurydziane, herbata owocowa bez cukru, z mlekiem, owoce
Obiad-Zupa z pomidorów i cieciorki z makaronem, Pierś z Indyka w sosie miodowo-musztardowym, Surówka z Kapusty Czerwonej z jabłkiem, Kasza Perłowa, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów
Podwieczorek: jogurt  owocowy, wafle ryżowe z miodem

 

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło,ser topiony, szynka gotowana, rzodkiewka, szczypiorek,herbata/ kawa z mlekiem, warzywo do chrupania ( marchew , kalarepka)
Obiad-Ogórkowa z ryżem, Polędwiczki z kurczaka panierowane z sosem jogurtow-ketchupowym, Ziemniaczki, Surówka z kalarepy, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek-owoce, chrupki kukurydziane

 

Środa:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, pasta z twarogu i tuńczyka, ogórek kiszony, papryka, herbatamlinowa/ kakao, salatka owocowa
Obiad-Krupnik na wędzonce, Pieczone pałeczka kurczaka, Ziemniaczki,
Surówka z kapusty białej, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)
Podwieczorek-Kasza kuskus z brzoskwinią i ziarnami słonecznika , rodzynkami, warzywa do chrupania

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo, masło,ser żółty, szczypiorek, pomidor, herbata owocowa, jogurt nat. z musli i owocami
Obiad-Zupa ziemniaczana, Makaron z sosem bollonese , serem żółtym i świeżą rukolą,Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)
Podwieczorek- ciasto biszkoptowe, owoce

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo masło, parówki drobiowe, ketchup, ogórek kiszony herbata z cytryną, sałatka owocowa
Obiad-Zielona Zupa Jarzynowa z świeżym koperkiem i ryżem
Pierogi z jabłkiem, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)
Podwieczorek– banany, wafle ryżowe z serkiem topionym