Jadłospis

Menu 24-28. 02

Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo mieszane ,masło, ser żółty, pomidor, sałata, herbata owocowa bez cukru, kawa z mlekiem, warzywa do chrupania ( marchew , kalarepka)

Obiad- Zupa Koperkowa z makaronem, Paruchy z musem z malinami-truskawek i jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek: banany, chrupki kukurydziane

 

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, owsianka na mleku, serek śmietankowy Almette, rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z cytryną , owoce

Obiad-  Kalafiorowa z Ryżem, Kaszotto z kurczakiem grillowanym i warzywami ,

(kukurydza, marchewka, por, groszek, cebulka, papryka czerwona), Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– jogurt owocowy, pieczywo typyu wasa  dżemem truskawkowym

 

Środa:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, pasta jajeczna, ogórek, szczypiorek, herbata malinowa/ kakao, jogurt nat. z płatkami kukurydzianymi

Obiad- Kompot Pomidorowa z ryżem, Filet z Miruny panierowany

Ziemniaczki, Marchewka tarta, jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– ciasto brzoskwiniowe, owoce

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo mieszane, masło, kiełbasa krakowska, papryka, ogórek,  herbata owocowa/ kawa zbożowa, sałatka owocowa

Obiad– Rosół z makaronem i świeżą natką pietruszki, Kotlet drobiowy, Ziemniaczki

Kapusta Gotowana z koperkiem, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- jogurt owocowy, owoce

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo mieszane, masło, parówki drobiowe, ketchup, ogórek kiszony herbata z cytryną, sałatka owocowa

Obiad– Zupa ziemniaczana z ziemniaczkami, Pierogi Ruskie z cebulką

Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– jabłka, wafle ryżowe z serkiem topionym