Menu 5-9. 10

Poniedziałek:

Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, owsianka na mleku, płatki kukurydziane, mleko, herbata owocowa, owoce

Obiad- Zupa Pomidorowa z ryżem, Pierś z Indyka w sosie koperkowym na śmietance kremowej, Surówka z Kapusty pekińskiej z kukurydzą, Makaron Kokardki Kompot wieloowocowy (naturalny bez dodatków cukrów

Podwieczorek: jogurt owocowy, pieczywo wasa z miodem

 

Wtorek:

Śniadanie – pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidor, sałata, herbata owocowa/ kawa z mlekiem,

Obiad – Zupa krem z groszku z ziemniaczkami na wywarze z mięsa woł-wieprzowego, Ryż z musem z śliwki i gotowanej gruszki z cynamonem, Kompot jabłkowy(naturalny bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– drożdżówka z serem, jabłka

 

Środa:

Śniadanie- pieczywo mieszane, masło, dżem truskawkowy, serek twarogowy, ogórek, szczypiorek, herbata malinowa/ kakao, jogurt nat. z musli

Obiad- Rosół z makaronem, Rumsztyk w sosie marchewkowo  -koperkowym, Kasza Pęczak, Buraczki tarte z chrzanem, kompot truskawkowy(nat. bez dodatków cukrów)z

Podwieczorek– Serek ręcznie robiony waniliowy z kawałkami czekolady mlecznej, owoce

 

Czwartek:

Śniadanie– pieczywo mieszane, masło,  szynka gotowana,  rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa/ kawa zbożowa,  warzywa do chrupania ( marchew , kalarepka)

Obiad– Zupa gulaszowa z ziemniaczkami i cebulką, Placuszki z cukini – marchewki pieczone w piecu z jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek-gruszki, wafle ryżowe z serkiem topionym

 

Piątek:

Śniadanie– pieczywo mieszane, masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, herbata z cytryną, sałatka owocowa

Obiad- Zupa Jarzynowa zacierką i świeżym koperkiem, Filet z Mintaja panierowany, Ziemniaczki, Marchewka tarta z Jabłkiem, Kompot wieloowocowy(nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek– ciasto owocowe z brzoskwiniami, chrupki kukurydziane