Jadłospis

Menu 27-31.05

              Poniedziałek:

Śniadanie: -pieczywo, masło, ser topiony kremowy,  płatki kukurydziane, czekoladowe, herbata,  mleko, owoce

Obiad- Jarzynowa z makaronem (Kalafior, fasola szparagowa, seler, ziemniaczki, natka pietruszki, śmietana), Klopsy w sosie z pomidorowym, (Mięsko drobiowo, wieprzowe, koncentrat pomidorowy, śmietanka 12), Ryż paraboliczny, Surówka z młodej kapusty

Podwieczorek: – jogurt owocowy, pieczywo typu WASA z miodem

 

Wtorek:

Śniadanie- pieczywo, masło, pasta jajeczna, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek, herbata/kakao, warzywko do chrupania – marchew, klarepka

Obiad- Krupnik z kaszą mazurską (wywar mięsny, kasza jęczmienna marchewka, pietruszka, seler, por,), Filet z kurczaka panierowany, Ziemniaczki, Marchewka Gotowana z koperkiem, Kompot jabłkowy (nat. bez  cukrów)

Podwieczorek- andrut z masą kajmakową , jabłko

 

Środa:

Śniadanie- pieczywo, masło, ser żółty, kiełbasa krakowska podsuszana, rzodkiewka, sałata, herbata/kawa z mlekiem, herbata, jogurt nat. z musem owocowym

Obiad- Ogórkowa z Ryżem, Łazanki z kapustą kiełbaską i filetem grillowanym

Kompot porzeczkowy (nat. bez cukrów)

Podwieczorek-  ciasto czekoladowe, banan

 

Czwartek:

Śniadanie- pieczywo masło, pasta twarogowa z tuńczkiem, ogórek, szczypiorek, herbata /kawa z mlekiem, sałatka owocowa

Obiad- Zupa Krem z pomidorów z makaronem, Rumsztyk w sosie pieczeniowym

(Mięso woł – wieprzowe, mąka, cebulka, bułka tarta), Ziemniaczki młode, Mizeria

Kompot wieloowocowy(nat. bez  cukrów)

Podwieczorek- deser czekoladowy, sok bananowy Kubuś

 

Piątek:

Śniadanie- pieczywo,  masło, parówki drobiowe, ogórek kiszony, herbata/ kawa z mlekiem, owoce

Obiad- Barszcz czerwony czysty z jajka na twardo

Naleśniki z serkiem białym, Kompot wieloowocowy (nat. bez dodatków cukrów)

Podwieczorek- galaretka owocowa, pieczywo ryżowe z musli z dżemem